Halm er et af vores vigtige brændsler. Men det er vigtigt at den halm der leveres, lever op til de gældende kriterier i forhold til leveringsbetingelserne. Hvis vi får dårlig halm ind, får vi for mange uplanlagte driftsstop. Disse Stop koster en masse penge og giver en masse frustration ved aflysninger osv.
En fast og stabil drift giver mulighed for at brænde mere på årsbasis, og derved også at vi vil kunne købe en større mængde.
For at undgå at for mange afvisninger, har vi her prøvet at lave en uddybende forklaring, med tilhørende billeder, og eksempler på hvordan vi tolker de allerede eksisterende kriterier i leveringsbetingelserne.
Visuel kontrol og fugtmåling af halm.
Der vil altid kunne afvises på de visuelle kriterier, også uden af kontrollere for fugt.
|
|
Der må altid tage en kontrolmåling med spyd.
Når kranen viser en måling over 2 baller på 18% eller mere kontrolleres med spyd.
|
|
Størrelse og Vægt
For at undgå risici for fare, eller fastkøring i vores halmsystem, er det vigtigt at halmballerne overholder de mål der er sat op i betingelserne.Halmballerne til Avedøreværket og til Inbicon skal til enhver tid overholde størrelseskravene:
Bredde: 115 - 125 cm
Højde: 125 – 130 cm
Længde: 225 – 255 cm
Vægt: 700 kg pr. Balle (8.400 kg pr. lag)
Halmballerne til Studstrupværket skal til enhver tid overholde størrelseskravene:
Bredde: 120 - 130 cm
Højde: 125 – 135 cm
Længde: 225 – 255 cm
Vægt: 1.100 kg pr. Balle (13.200 kg pr. lag)
Halmballerne på et læs må ikke varierende mere end 5 cm i højden, på et læs, da det kan gøre at halmen vælter når den stables i hallen.
Samtidig kan højdeforskellen på halmballerne give problemer i forhold til transporten fra lager til kedel, da det lettere sætter sig fast.
Derfor afvises halmballer med for stor højdeforskel, da de øger risikoen for driftsstop.